Az anyajegy szűrést előzze meg fényvédelem!

anyajegyszűrés, anyajegy vizsgálat, anyajegy eltávolítás

Az anyajegy szűrést évi rendszerességgel be kell iktatni, a legideálisabb, ha nyár végén tesszük meg ezt, de mindenképpen a fényszegény időszakok egyikében.

Az anyajegyek természetes jelenségek a bőrön, mindenkinek van belőlük kevesebb vagy éppen nagyobb mennyiségben. Az anyajegyek, habár természetesek, halálossá is válhatnak, szintén egy természetes dolog, a napfény hatására. 

Fényvédelem nyáron

A napfény tehát egyszerre éltet és káros is tud lenni, ezért nagyon kell rá ügyelni, hogy mennyi jut belőle a bőrünkre.

Az anyajegyek fényvédelme kiemelt jelentőséggel bír. Az UV sugárzás nagy mennyiségben a bőrbe jutva rákosodást tud előidézni, ami az anyajegyek esetében a melanoma kialakulását jelenti. Ilyenkor az anyajegy eltávolítása a minimum, amit meg kell tenni a páciens egészsége érdekében.

Az anyajegyek lehetnek veleszületett vagy később megjelenő elváltozások a bőrön. Jó tudni, hogy nagyobb részt az újabb anyajegyek azok, amikből a melanoma kialakul. Hetven százalékra tehető az aránya az új anyajegyek rosszindulatú elváltozásának.

Az ősz kezdődjön szűréssel!

Az UV sugarak károsítják a sejteket, ami rosszindulatú daganat megjelenését idézheti elő. A sok anyajegy jelenléte a bőrön emiatt magasabb kockázatot jelent. Minden leégés, minden óra a napon, elégtelen fényvédelem nélkül súlyos merénylet a bőr ellen.

A megelőzés és a rosszindulatú elváltozás időben történő felfedezése mind az egészségben töltött élet javára válik. Kalap, könnyű ing, naptej, napszemüveg nélkül tehát senki ne induljon el még egy rövid sétára se!

Ne tegye ki magát az uv sugárzásnak mértéktelenül, szánjon időt a prevencióra és kerülje el a bőrrák végzetes következményeit! Fény hatására az anyajegyek színe sötétebbé válhat, ez normálisnak számít, azonban a szűrés eredményét befolyásolhatja.

Ideális esetben tehát nyár végén keresse fel a bőrgyógyászt. Önmagában a nyári színváltozás még nem ad okot aggodalomra, de feltétlenül iktasson be egy látogatást a bőrgyógyászati rendelőbe.  Anyajegy vizsgálatra jelentkezzen be a budapesti rendelőnkbe!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Címkék