Bőrgyógyászati rendelőnk tippjei tavaszra

Esztétikai bőrgyógyászat

Megfelelő bőrápolási rutin, egy kis szakmai segítség bőrgyógyászati rendelőnktől és a tavasz beköszöntésével az arcbőr is újjászületik!

Ahogy megérkezik a tavasz, bőrünk különleges figyelmet és gondoskodást igényel, hiszen a téli hónapok minden szempontból megviselik. Testünk minden részét puha, meleg ruhákba bújtathatjuk télen, de az arcbőrünk mindig ki van téve a zord időjárási körülményeknek, a hideg hatására pedig kialakulhatnak kisebb-nagyobb bőrproblémák.

Ám a tavasz is tartogat kihívásokat, elérkezik az idő, hogy újra foglalkozzunk a fényvédelem kérdésével, és az éledező természet allergiás tünetekkel is nehezítheti mindennapjainkat. Néhány egyszerű tanács betartásával azonban újra ragyogóan üdévé varázsolhatjuk az arcunkat. Következzenek a tavaszi arcápolás legfontosabb pontjai budai bőrgyógyászatunktól!

A bőrregenerálás 3 módszere

A téli hónapok időjárásának következtében bőrünk elveszíti nedvességtartalmát, emiatt szárazabbá és fakóbbá válik. A bőrápolás kulcsa tehát ebben az időszakban a regenerálás és a hidratálás. De hogyan csináljuk?

Hámlasztás

 

A bőrradírozás eltávolítja az elhalt hámsejteket, ezáltal serkenti a bőrsejtek megújulását. Heti 1-2 alkalommal végezzünk kíméletes bőrradírozást az arcon, akár a dekoltázson is. Válasszunk a bőrtípusunknak megfelelő, finom szemcséjű radírt, és bízzuk magunkat a készítményre, ne dörzsöljük túl erősen az arcbőrünket.

Hidratálás

Használjunk hidratáló krémet naponta kétszer, reggel és este. Ezek a készítmények pótolják az elvesztett nedvességet, puhábbá és rugalmasabbá teszik a bőrt. Itt is fontos azonban, hogy igazodjunk a bőrtípusunkhoz; ha száraz a bőrünk, használjunk zsírosabb krémet, ha viszont zsíros, akkor inkább könnyebb, gél állagú hidratálót válasszunk.

Tápláló arcpakolások

A tavasz a megújulás időszaka, és ezt az arcápolásban is érdemes szem előtt tartanunk, ezért érdemes egy kis extra gondoskodással kiegészíteni a rutint. Hetente 1-2 alkalommal alkalmazzunk arcpakolásokat, melyek vitaminokkal és ásványi anyagokkal töltik fel a bőrt, ezáltal ragyogóbbá és üdébbé teszik azt.

Fényvédelem a tavaszi hónapokban

Sokan tévesen azt gondolják, hogy csak nyáron kell fényvédőt használni, pedig a nap UV sugarai tavasszal, sőt, még felhős időben is károsíthatják a bőrt. Válasszunk minimum SPF 30 faktorú fényvédőt, és kenjük be vele az arcunkat, nyakunkat, amikor pedig melegebbé válik az idő, a legjobb, ha napközben is magunknál tartjuk a fényvédőt.

Küzdelem az allergiás tünetek ellen

Az újjászülető természet szép látvány, de nem kíméli a pollenallergiával küzdőket. Az allergénekre ugyanis a bőr is reagál, viszkethet, kipirulhat, előfordulhatnak ekcémás tünetek. Ilyenkor különösen fontos, hogy kíméletesen bánjunk a bőrünkkel, használhatunk gyógyszertári készítményeket, de a legjobb, ha felkeresünk egy bőrgyógyászati rendelőt és személyre szabott tanácsot kérünk.

Esztétikai bőrgyógyászati kezelésekVégső soron, ha a tavaszi arcápolás során szeretnénk a legjobbat kihozni bőrünkből, érdemes esztétikai bőrgyógyászati kezelésekben is gondolkodnunk. A professzionális kezelések segítenek bőrünk egészségének és szépségének megőrzésében, visszaadják fiatalságunkat és egyúttal a magabiztosságunkat is.

Ön is szeretne mindent megtenni arcbőre szépségéért? Fogadja meg tanácsainkat, és ha úgy érzi, hogy az arcápolási praktikákon túl is jól jönne egy kis segítség, keresse bizalommal bőrgyógyászatunkat Budapesten! Segítünk megtalálni a legmegfelelőbb megoldást problémáira, hogy minden évszakban jól érezze magát a bőrében!

 

Címkék