Mezoterápia

Mezoterápia során mikroinjekciókkal célzottan a bőrnek abba a rétegébe juttatjuk a hatóanyagot, ahol a hatását ki kell fejtenie. Ez a technika a biztosíték arra, hogy a beadott anyag a megfelelő helyre és a megfelelő koncentrációban jusson el. A hatást fokozza, hogy a kezelés során ejtett apró szúrások olyan ingert jelentenek a bőr számára, mely fokozza a kötőszöveti rostok termelődését, azaz bőrfeszesítő hatású.

Az injekciókkal bejuttathatunk volumennövelő anyagot, például hialuronsavat, ami erős vízmegkötő képessége révén nagyon jó hidratáló hatású, vagy különböző növekedési faktorokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat és egyéb, a bőr regenerációját és vérellátását segítő anyagokat.

Arcon, nyakon, dekoltázsban vagy a kezeken végzett mezoterápia az öregedés kezdeti jeleinek enyhítését segíti, fokozza a bőr feszességét (a növekedési faktorok fokozzák a fibroblasztok termelését), enyhíti a felületes ráncokat, illetve javítja a bőr hidratáltságát és regenerációs képességét. A mesolift kezelés célirányosan az arcbőr feszességét fokozza, ilyenkor többek között olyan növekedési faktort juttatunk be, amely a kollagén és az elasztikus rostok termelődését fokozza. A mezoterápia során alkalmazott hatóanyagokon kívül a tűszúrások is hozzájárulnak a bőrfeszesítő hatáshoz, ugyanis stimulálják a kollagén és az elasztikus rostok termelődését (ld. még dermaroller). A megfelelő hatás eléréséhez 3 kezelés javasolt, amelyre minden 2. héten kerül sor, majd 3-6 havonta egy fenntartó kezelés. Ezzel a kezeléssel természetesen csak az apró, felületes ráncok javíthatók, a mélyebb ráncok kezelésére a ráncfeltöltés ajánlott.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!