Dermaroller

A dermaroller kezelés az esztétikai bőrgyógyászatban alkalmazott legújabb bőrfiatalító eljárások egyike. A kezelés alapja az, hogy a bőrfelszínen négyzetcentiméterenként 250 egészen apró tűszúrást ejtünk egy rendkívül finom, éles hegyű tüskékkel borított hengerrel. A bőrt érő finom kis sebzések hatására olyan biológiai aktivátorok kezdenek termelődni, melyek beindítják a bőr saját regeneráló mechanizmusát. Ennek a lassú, természetes folyamatnak a során a kollagén rostok termelődése 300-400%-kal fokozódik, ami az apró ráncok látványos csökkenését, a tág pórusú bőrfelszín elsimulását, az apróbb bőrhibák eltűnését és a bőr fiatalosabb megjelenését eredményezi. A bőr tónusosabbá, feszesebbé válik. Ezt nevezzük kollagén indukciós kezelésnek. A dermaroller kezelés előnye a többi esztétikai kezeléshez képest a minimális felépülési idő.

A kollagén indukciós kezelés hatékonyságát fokozhatjuk azzal, hogy a szúrásokkal ejtett kis sebeken, „csatornákon” keresztül a mezoterápia során használt regeneráló anyagokat juttatunk a bőrbe. Az apró szúrások és a többek között növekedési faktort, hialuronsavat, keringésjavítókat és vitaminokat is tartalmazó anyagok hatására a vékony ráncok elsimulnak, a bőr rugalmassabbá, teltebbé, hidratáltabbá válik. A dermaroller kifejezetten alkalmas a száj körüli apróbb, ún. cigarettaráncok kezelésére, ami általában nagyon nehéz területnek számít.

Az akne okozta hegek nagyon komoly esztétikai problémát okoznak. Dermaroller segítségével mind a besüppedt, mind a kissé kiemelkedő hegekkel tarkított bőr állapotát tudjuk javítani. A tűszúrások fellazítják a heges rostokat, ami a hegszövetbe bejutó új erek segítségével egy regenerációs folyamatot indít be. A kezelés során a bőrtípusnak megfelelően megválasztott mezoterápiás anyagokat juttatunk a bőrfelszínre, ami a kis szúrcsatornákon keresztül közvetlenül a kívánt mélységbe jut, így kikerüli a bőr barrierjét, és erőteljesebb hatást tudunk elérni. A mezoterápiás oldat egyik fő alkotója a hialuronsav, ami hidratálja és így puhítja a bőrt, a különböző növekedési faktorok pedig stimulálják a kötőszöveti regenerációt. Kifejezetten javítja az elért eredményt, ha a 2 kezelés után egy-egy biostimuláló PRP kezelést inktatunk be.

Ez egy stimulációs kezelés, vagyis a hatás késleltetve jelentkezik, s bár 1-2 kezelés után is észlelhető javulás, de általában 4-6 ismétlés szükséges a megfelelő hatás eléréséhez. A dermaroller kezelést bőrtípustól függően 2-4 hetente ismételjük. A kezelés után kialakuló enyhe bőrpír és a szúrások helye azonnal lefedhető alapozóval. Másnap már a kezelésnek semmiféle nyoma nem látható, de 2 hétig még fényvédőt kell használni.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!