Kémiai hámlasztás

Hámlasztás során különböző erősségű savak segítségével eltérő mélységig „roncsoljuk” a bőr felső rétegét, ami az öregedő fénykárosodott bőr megújulásához vezet. Már a minimális regenerációs idővel gyógyuló, felületes hámlasztás is ragyogó, friss bőrfelszínt eredményez és javítja a bőr hidratáltságát, textúráját. A közepes mélységű hámlasztás ezen felül a kötőszöveti rétegben is serkentőleg hat, fokozza a rugalmas rostok, a kollagén képződését, ezáltal a bőrt rugalmasabbá és feszesebbé teszi, s eltünteti az apróbb bőrhibákat.

Online konzultáció

Glycolsavas (gyümölcssavas) hámlasztás

A glycolsav egy gyümölcssav, amely az AHA (alfa-hidroxisav) csoportba tartozik. Az egymást követő különböző koncentrációjú savval végzett hámlasztás fő indikációs területei:

  • az enyhén napfénykárosodott, tompa, fakó, fénytelen bőr az arcon vagy a dekoltázsban
  • kezdődő, vékony ráncok
  • enyhe pigmentációs rendellenességek az arcon és a kezeken (szeplők, májfoltok)
  • száraz, dehidrált bőr
  • szeborreás, gyulladásra, hámlásra hajlamos bőr
  • enyhe, közepes akne, pattanásos, mitesszeres bőr
  • tág pórusú arcbőr
  • felkar külső felszínén tapintható érdes felrakódások (follikuláris hiperkeratozis)

A gyümölcssavas peeling során kíméletesen leoldjuk az öregedés és fénykárosodás következtében megvastagodott, elhalt hámsejtekből álló réteget. Ennek következtében javul a bőr textúrája, tónusa, fokozódik a bőr természetes vízmegkötő képessége, ezáltal hidratálttá, teltebbé válik, s csökken az apró ráncok mennyisége. A bőr érezhetően simává, puhává és láthatóan ragyogóbbá válik. A kezelés segít a fénykárosodás jeleinek enyhítésében, az apró pigmentfoltok halványításában is. A glycolsavas hámlasztás kitisztítja a pórusokat, így hasznos segítséget jelent a zsíros, pattanásos arcbőr kezelésében is.

A kezelést az indikációnak megfelelően az arcon, a nyakon, a dekoltázsban és a kezeken egyaránt el lehet végezni. A bőrt a Neostrata termékcsalád valamely készítményének otthoni használatával elő kell készíteni. A hámlasztást összesen 6-8 alkalommal ajánlott végezni 8-14 naponta ismételve, melynek során egyre töményebb savat használunk. Mivel csak a hám felületes rétegeit oldjuk le, nem képződik hámfosztott terület, tehát nincs sebesedés, sőt látható hámlás sem. A kezelés teljesen fájdalommentes, s néhány óráig tartó enyhe – alapozóval azonnal elfedhető – bőrpíron kívül egyéb látható következménye nincs. A hatás az ismétlések számával egyre kifejezettebbé válik. A hámlasztás eredményeként az otthoni bőrápoló készítmények jobban beszívódnak, s jobban ki tudják fejteni hatásukat. A glycolsavas peeling kitűnően kombinálható egyéb kozmetológiai beavatkozásokkal, például dermaroller kezeléssel, mezoterápiával vagy ráncfeltöltéssel.

Triclorecetsavas (TCA) hámlasztás

Ez egy erősebb savval végzett, inkább közepes mélységű hámlasztás. Indikációs területei:

A hámlasztás során kicsit mélyebb rétegig roncsoljuk a hámot, ami nemcsak a hámfelszín megújulásához vezet, hanem a kötőszöveti rétegben is serkenti a kollagén rostok termelődését, tehát egy igen hatékony ránctalanító kezelés. A nem túl mély aknés hegek ugyancsak elsimulnak ennek hatására. Az arcon gyakran terhesség után, vagy fogamzásgátlók hatására megjelenő májfoltok gyakran nehéz terápiás problémát jelentenek, de TCA hámlasztás az ilyen esetekben is hatékony lehet.

A hámlasztást az indikáció alapján kiválasztott készítmények otthoni használatával elő kell készíteni, majd ezt követően 4 alkalommal, 8-14 naponta ismételve végezzük a napfényszegény hónapokban. A kezelés nem igényel érzéstelenítést, de kb. 1-2 perces behatási idő alatt erős égő, csípős érzés tapasztalható. Ezután az arcon bőrpír látható, s a bőr feszülni kezd, ami másnapig fokozódik. Ezután megindul egy látványos lemezes hámlás, mely alatt a megújult bőr látható (sebképződés nincs!). Ezt a hámlást nem lehet semmivel hatékonyan elfedni. Általában 3 nap után befejeződik a hámlás, utána ismét lehet közösségbe menni. Mivel az új bőr erősen fényérzékeny, nagyon fontos az otthonra előírt kezelést, tehát a megfelelő krémek használatát és a szigorú fényvédelmet betartani.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!