Pattanás kezelése lézerrel és hámlasztással

Az egészséges és szép arcbőrnek nem része a pattanás. A pattanás kezelése bőrgyógyász segítségével eredményes lesz hosszú távon is.

Piros, gyulladt, fáj és még csúnya is. A pattanásokkal mindenki találkozik, ha szerencsés, akkor csak egy rövid időre, a tinédzserkor aktív hormonokkal teli időszakában. Azonban gyakori, hogy a pattanások nem múlnak vagy visszatérnek és makacsul ellenállnak az arcápoló termékek tudatos használatának is.

Szerencsére nem kell elfogadni az arcbőrön éktelenkedő piros foltokat. Ha már mindent kipróbált, de semmi nem segít, a bőrgyógyászhoz érdemes időpontot foglalni. Az arcbőr és a pattanások kezelése is hosszan tartó, látványos sikert hoz a modern bőrgyógyászati kezeléseknek köszönhetően. Az egyik ilyen, esztétikai bőrgyógyászati kezelésként is alkalmazott kúra a kémiai hámlasztás.

A hámlasztást az aknék, pattanások ellen is hatékony eljárásként alkalmazzák kozmetikusok és bőrgyógyászok is. A különböző erősségű savakkal kezelt arcbőr felső hámrétege eltűnik, vele együtt pedig a bőr is tisztul, a pattanások pedig fokozatosan eltűnnek. Elsősorban a kevésbé napfényes évszakokban, hónapokban alkalmazzák, mert a bőr érzékennyé válik átmenetileg az UV sugarakra.

A másik kezelés, ami pattanásokkal szemben szintén beválik, a lézeres arckezelés. A lézersugarak az eltömődött faggyúmirigyek tisztításában hatékonyak és segítik a működésük egyensúlyát visszabillenteni. A túlműködő faggyúmirigyek ismét egészségesen funkcionálnak. A pattanás kezelés nem jár fájdalommal vagy hosszas felépüléssel, csak némi kellemetlen érzettel. A személyre szabott kezeléssorozatot bőrgyógyász végzi el, gyakorlottan és felkészülten. A páciensek tág pórusú, zsíros és begyulladt arcbőre látványosan megújul.

A pattanások nem olyan ragaszkodóak, mint amilyennek tűnnek. Csupán tudni kell, hogy bírjuk őket távozásra. A bőrgyógyászati rendelőnkben minden eszközünk megvan ahhoz, hogy a páciensek ragyogó arcbőrrel távozzanak a kezelés végén és búcsút mondjanak, akár végleg a csalódást keltő tükörképüknek.

Címkék